• Megosztom:
  • share
  • share
  • share

Az iskola rövid története

A Csengey úti iskola 1981-ben költözött át jelenlegi helyére a Kastély-iskolából. A Rákóczi úti iskola 1966-ban társadalmi összefogással épült. Régebben már működött együtt a két intézmény, de 1988-ban kettévált, majd 2001. szeptemberétől ismét közös igazgatás alá került. A gazdasági helyzet, a  negatív demográfiai  hullám, valamint a városban működő két középiskola „ elszívó hatása” indokolta a közös igazgatást.

A két intézmény így ismét együtt dolgozik Csengey Gusztáv Általános Iskola néven. Természetesen saját, kialakult  jó hagyományaikat a továbbiakban is folytatják, egyéni arculatukat megőrzik.

Az iskola leírása, bemutatása

Az iskola nyolc osztályos normál tantervű általános iskola, melyben emelt szintű ének-zenei oktatás  és emelt szintű angol nyelvoktatás történik.
1958-ban került bevezetésre az ének-zenei tagozat, évfolyamonként egy osztállyal. A tagozat kiemelkedő munkája eredményeként Pest Megye Művészetéért díjban részesült.
2008. óta angol emelt szintű oktatás is van az iskolában a nem zenei tagozatos osztályokban.
Az iskola 2008-ban Ökoiskola címet kapott, mellyel elkötelezte magát a környezettudatosság és  környezetvédelem  mellett.
Az intézmény keretei között és annak részeként működik a sajátos nevelési igényű tanulók osztálya. Ők külön gyógypedagógiai program alapján dolgoznak.
Iskolánk alapvető feladata az általános iskolai nevelés és oktatás, és ennek keretében a tanulók felkészítése az eredményes középfokú oktatásra. Ezen túlmenően célunk az ének-zene, az angol nyelv, a testnevelés és sport, valamint a környezetvédelem értékterület kiemelten fontos kezelése.

Az iskola földrajzi működési területe

A működési terület Aszód város területe.
A környező településekről / elsősorban Domonyvölgy, Domony, Bag, Kartal, Verseg stb./ magas a bejáró tanulók száma.

99%

Továbbtanulási arány

451

Tanuló

45

Tanár

12

Szakkör

Legfrissb híreink

Csengey Gusztáv

Általános Iskola

Csengey Gusztáv

Általános Iskola

Csengey Gusztáv

Általános Iskola

Csengey Gusztáv

Általános Iskola

Csengey Gusztáv

Általános Iskola

Csengey Gusztáv

Általános Iskola

Csengey Gusztáv

Általános Iskola

Csengey Gusztáv

Általános Iskola

Mottónk

„Nem lehet egészen boldog ember, akinek nem öröm a zene. Erre az örömre azonban tanítani kell az emberiséget, mert magától nem jut el odáig.”

(Kodály Zoltán)

Kodály Zoltán

Központi telefonszámunk

+ 36 30 270-4347

Címünk

2170 Aszód, Csengey u. 30.

E-mail címünk

csengey@csengey-aszod.edu.hu

Minden jog fenntartva 2024
Csengey Gusztáv Általános Iskola Aszód